I denne artikel vil vi forklare, hvordan og hvorfor vores elitetrup fungerer, som den gør.

Hvad er en CS:GO elitetrup i AaB esport?

AaB esport har en unik CS:GO elitetrup på ti mand, som fungerer helt specielt i forhold til konventionelle CS:GO elitetrupper. Elitetruppen er de bedste spillere i AaB. Hvis du er god nok, så er der ingen grund til, at man ikke kan være del af elitetruppen.

Vores elitetrup består af vores “startfemmer” og vores akademihold. Fem af spillerne er en del af vores startfemmer hold, som deltager i turneringer og konkurrencer som repræsentanter for AaB esports elitetrup. De resterende spillere er en del af akademiholdet, der også deltager i kampe, men som vores elitetrup reservehold.

Hvordan foregår træning i praksis?

I praksis foregår en træning to-delt. Første del af træningen er alle ti elitetrup medlemmer fælles med trænerne, hvor de fælles gennemgår dagsorden, strategi, fokusområde for træningen og teori. Derefter går vores startfemmer og vores akademihold hver for sig, hvor de træner applikation af strategi og teori i spilsessioner.

Hvordan foregår udvælgelse til startfemmer?

Vores elitetrup “låner” et koncept fra fodbold; Spillerne i vores startfemmer kan udskiftes løbende med de resterende spillere i vores elitetrup. Disse udskiftninger sker selvfølgelig ikke på en ugentlig basis. Vi arbejder i AaB esport med en række vurderingskriterier for vores elitetrup startfemmer, som spillerne bliver vurderet på baggrund af. Hvis du som spiller opfylder vores kriterier, så har du en plads som startfemmer i vores elitetrup.

Vores trænere lægger blandt andet vægt på:

  • Individuelt niveau.
  • Taktisk forståelse.
  • Samarbejde.

Brian Torp, Cheftræner for CS:GO fortæller, “det kan godt være, at du er sygt god til at spille, men hvis du ikke er god til at samarbejde, så har det jo en indflydelse på din udtagelse. Det er trænerens opgave at stille det stærkeste hold, men det stærkeste hold er også det hold, der har det bedste sammenhold.”

Hvorfor have en elitetrup på den måde?

“Vores elitetrup system ‘safe-guarder’ os mod en del af den skade, som et tab af en spiller normalt medfører. Hvis der er én, der smutter, så falder korthuset ikke pludseligt sammen. Det hjælper rigtig meget, når vi allerede har 80% af basen på plads fra dag 1 af i forhold til samarbejdsevne og taktisk forståelse.

Hvis man har samme spil system er det de samme indøvede taktikker man har mellem elite og akademi. Det er ikke nye spillere, der bliver sat ind; Spillerne har den samme taktik forståelse pga. dynamikken mellem elite og akademi,” forklarer Brian Torp.

Han fortsætter med følgende: “Man er også nødt til at udvikle sig hele tiden, fordi der står en eller anden, som bare er klar til at gribe chancen, hvis man ikke yder sit bedste. Spillerne bliver udsat for en konkurrenceånd internt, der presser dem til at yde deres bedste.

Vi vil altså gerne ‘stjæle’ det gode fra fodbold til CS:GO esport i form af muligheden for udskiftninger mellem de ti mand i elitetruppen. Vi prøver her et eller andet sted at finde en god mellemting mellem fodbold og counter-strike.”

Hvem er vores nuværende elitetruppe og vores startfemmer? Læs mere på følgende link: