/Forældre information
Forældre information2018-06-11T18:05:06+00:00

Information omkring esport og gaming

Er du ny til esport og gaming? Vil du gerne prøve at sætte dig mere ind i hvad dit barn laver foran skærmen eller måske du bare er interesseret i den hype, der er omkring esport. Så kig med her.

Vi vil her prøve at lave en gennemgang af esport og gaming. Vi vil komme ind på hvad esport er for noget og hvordan det adskiller sig fra mere traditionelle sportsgrene. Inden vi går helt i gang vil vi gøre opmærksom på at dette er en subjektiv opfattelse og vurdering af esport og gaming fra AaB esport. Der er mange delte meninger om esport og bare fordi vi skriver noget, er det ikke ensbetydende med at det er endelig eller facit.

Informationen her er ikke tænkt som en roman eller bog, men mere et sted hvor man relativt simpelt kan finde et par hurtige oplysninger. Vi har derfor opdelt det i små sektioner så man kan danne sig et indtryk.

Hvis man har kommentarer eller spørgsmål er man mere end velkommen til at kontakte kontakt@aabesport.dk

Esport vs. gaming

Esport – elektronisk sport

Esport referer til at udøve computerspil på konkurrenceplan. I AaB esport er disse spil League of Legends, CS:GO, FIFA og Overwatch. Denne aktivitet udføres typisk over internettet eller hvor man sidder sammen ved hver sin computer.

CS GO ELITE DM 2018

Esport kan som andre traditionelle sportsgrene opdeles i 3 dele, amatør, semi-professionel og professionel. Esport er i dag så udbredt at man har store segmenter af esport, og hvert segment har hver deres måde at definere esport på. Da esport ikke har nogen fast defineret struktur, er det svært præcist at definere det.

Esport på verdensplan er i eksplosiv udvikling hvor der er kommet store internationale konkurrencer og ligaer, der fungerer på samme måde som ved konventionelle sportsgrene. De store professionelle setups har typisk flere mio kr i præmiepulje og har tekniske setups i forskellige arenaer. På dansk grund er det største pt. Blast Pro i Royal Arena i 2017, som havde ca. 12.000 tilskuere, hvor nogle af verdens bedste Counter-Strike hold dystede om 1.500.000 kr.

DGI estimerer at omkring 600.000 danskere dyrker esport på konkurrenceplan og i Danmark. Her skal man tage højde for både, amatør, semi-professionel og professionel. I virkeligheden skal man nok tage 600.000 med et gran salt, da største delen i virkeligheden nok bare “gamer”.

På det professionel plan, dvs. dem der faktisk kan leve af det på fuldtid, er der måske kun 30-35 danskere der kan. Det er præcis det samme som med andre sportsgrene, det er kun et fåtal, der slipper igennem nåleøjet til den professionelle verden.

Udviklingen bliver støttet af sponsorer og størstedelen af esporten i Danmark såvel som på verdensplan er kommercialiseret. Sponsorerne ser et kæmpe marked i den voksende sportsgren.

Vi bygger mere på siden, der kommer bla. også en FAQ så man hurtigere kan danne sig et overblik.

Gaming

I en nylig offentliggjort undersøgelse viser det sig at 95% af alle mennesker gamer i en eller anden forstand. Gaming i den elektroniske verden kan være noget som simpelt som et mobilspil, som f.eks det populære Hay Day eller Subway Surfers. Gaming er også når du starter din PC op og spiller et spil Counter-Strike for sjov med vennerne, altså hvor man blot hygger sig eller spiller et strategispil som eksempelvis Red Alert.

Er esport en sport?

Esport opfylder de krav og kriterier, der skal opfyldes for at være en sport. Sport kræver motorisk præcision og at der udspiller sig en konkurrence. Målet er at vinde og at avancere sig i hierarkiet – man kan altså rykke op eller ned. Derudover er aktiviteten organiseret, hvor resultaterne bliver skrevet ned og tillægges betydning. Til sidst skal sporten være styret af af regler og helst med en upartisk dommer.

Mange har en holdning om at esport ikke er sport, og det er oftest fordi, de forbinder sport med fysisk aktivitet, og her skal man adskille sport og idræt. Der findes mange forskellige holdninger og vores holdning i AaB er at esport er en sport, men ikke en idræt.

Hvorfor ser mit barn andre spille computerspil?

På “Twitch.tv” og andre streamingstjenester kan man igennem livestreaming følge andre gamere, som spiller computerspil. Der kan være forskellige formål med at se andre gamere spille, Det kan være for at se professionelle spille og lære af dem eller som underholdning – på samme måde som at se en fodboldkamp på tv. Hjemmesiden giver dog et tydeligt indtryk af en konkurrencepræget kultur og man fornemmer en tydelig passion for spillet fra både seere og spillere.

Hvad er forskellen mellem træning og gamíng?

Træningen hos os er struktureret og fungerer ved at vi møder op på et planlagt tidspunkt. Træneren har et specifikt mål og/eller fokus med træningen, som eleverne bliver introduceret til og efterfølgende skal udføre. Derudover er det et krav fra træneren, at eleverne skal være fokuseret på at udføre træningens mål og dette kræver koncentration. Det er altså ved træning at elevens kompetencer udvikles, men det kræver koncentration og et mål – på samme måde, som når man er i skole.

Derimod når man snakker om gaming er det typisk at man tager det stille og roligt – til tider mere højlydt. Der er ikke nødvendigvis et lærerigt mål med sin session og ofte vil man sidde sammen med venner. Man spiller et sjovt spil, det er hyggeligt og man har som formål at have det sjovt og slappe af.