Ny i klubben + FAQ

Er du ny i klubben, eller ønsker du at finde flere informationer, inden du melder dig ind? Så læs nærmere her på siden.

Esport kan være svært at finde rundt i, da esport ikke har en fast defineret struktur modsat traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold osv.. Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med esport før, anbefaler vi, at du tager et kig på vores Forældre info side. Her vi vil gennemgå, hvad gaming og esport er for en størrelse.

Her på siden kan du finde informationer om, hvordan vi har struktureret de forskellige afdelinger. Vi har også lavet en lille FAQ, da vi tit får mange af de samme spørgsmål.

Sidst, men ikke mindst, har vi guides og vejledning til de 2 medlemsplatforme, som vi benytter i klubben – Workplace og Discord.

Hvad er esport, hvad er gaming og hvad er forskellen?

– Er du ny til esport, så læs mere HER

Holdstruktur – Elite, Akademi, Talent/ungdom og Casual

I AaB esport opdeler vi vores hold efter de ambitioner, kompetencer og den målsætning, som de forskellige hold og spillere har. Her følger et overblik over vores hold og holdstruktur.

Kontaktoplysninger for vores spilafdelinger

FAQ – Vores spilafdelinger

Vi har som udgangspunkt ikke alderskrav for at komme på et hold. Dog sætter vi typisk holdene sammen ud fra alder. Dette er primært gældene for spillere under 16 år.  

Vi har hold på mange forskellige niveau. Så selvom, at der ikke er en bestemt rank, du skal have, skal du stadigvæk passe sammen med resten af holdet.  Holdene bliver sammensat ud fra niveau, roller, alder, og hvor godt i passer sammen.  Du kan stadigvæk komme på et hold, selvom du er ny til LOL/CS:GO/OW/FIFA såfremt, at der er plads på et hold.

Det er op til holdet selv at finde ud af, hvornår de vil træne, og hvor meget de vil træne. Vi har dog nogle minimumskrav:  

For elitehold er der 3 træninger i ugen som minimum.  

For talenthold er der 2 træninger i ugen som minimum 

For casualhold er der 1 træning i ugen som minimum. 

Afhængig af hvilken type hold, du er på, er der forskellige krav:  

Aalborg-hold (I kan alle mødes i klubben hver uge)  

Her er det et krav, at der spilles 1 gang om ugen i lokalerne.  

Online-hold (I er spredt rundt i landet og kan som udgangspunkt ikke mødes 1 gang om ugen i Aalborg) 

Det er ikke et krav, at I træner I lokalerne 1 gang om ugen. Dog har I stadigvæk mulighed for at få enkelte træninger i lokalerne samt bootcamps. Spørg din træner, hvis du har lyst til at træne i lokalerne.  

Vores lokaler ligger på Hornevej 2, Aalborg 9220. Du kan komme derhen med bus 11 (Skallerup), der går hvert kvarter. Se rejseplanen: https://www.rejseplanen.dk/webapp/index.html  

Gå derefter ind ad hovedindgangen. Her vil du se en trappe på højre side, som du skal gå op af. For enden af trappen går du igen til højre og følger gangen til ende, hvor du finder en dør med et AaB esport logo. Hvis døren er låst, kan du prøve at banke på.  

Vores træning foregår både i AaB esport trænings-lokaler, men også online. Vores træning består af teoretisk, praktisk og mental træning, hvilket vil sige, at vi giver vores medlemmer rig mulighed for at beskæftige sig med de forskellige spil og afprøve deres færdigheder på forskellige niveauer og i forskellige situationer.

Træningen vil typisk være struktureret således, at der vil være en praktisk del og en teoretisk del. Træningen vil være planlagt i vores medlems platform under ens hold. Hver hold har sin egen gruppe i vores medlemsportal. Det er vigtigt, at alle der skal modtage træning, benytter dette system, både til at se informationer om træning, men også kunne melde fra til træning i god tid, hvis man er forhindret, så træneren har mulighed for at finde en erstatning.

Med den teoretiske del menes der, at spillernes forståelse for spillet skal styrkes. Det kan være taktiske og det kan være personlig vejledning. Den teoretiske del tager udgangspunkt i gameplay og reviews af egne præstationer. Vi tager vores træning meget seriøst, og derfor vil vi udnytte enhver mulighed for at dele ud af informationer, som kan gavne vores medlemmer.

Den praktiske del består selvfølgelig i at spille spillet, hvorefter der evalueres. Træningen vil vurderes efterfølgende. Er der her behov for reguleringer i forbindelse med tidspunkter, træningsformer eller andet, vil dette blive taget til overvejelse. Gennem dette system søger vi at få skabt de bedste rammer og den mest optimale træning for foreningens medlemmer.

Lokalerne har alle de ting, du har brug for at skulle spille – vi har sørget for alt. De fleste foretrækker dog stadigvæk at tage deres eget tastatur, mus og headset med.  

Der er et cafeteria derude, hvor man købe mad og drikke.  

OBS: Du må ikke spise ved computerne. Du kan spise i et af sidelokalerne. 

Når man har haft den indledende samtale med afdelingslederen, vil han/hun sørge for, at man ud fra sine ambitioner og målsætning med træningen bliver koblet sammen med den relevante træner. Herefter vil træneren tage en snak med medlemmet omkring ambitioner og ønsker til træningen for at sikre, at man er blevet koblet på den korrekte træner.

Det er trænerens ansvar at sikre den optimale holdstruktur. Dette betyder, at træneren kan vælge, sammen med de andre trænere, at rokere rundt på spillerne. Med et ny-etableret hold må det forventes, at der vil ske oftere udskiftninger. Der er med andre ord ingen garanti for. at man kan forvente at komme på det hold man ønsker; Det er op til træneren at vurdere, hvad der er bedst i forhold til holdet.

Som tidligere skrevet er der en større udfordring med esport i forhold til f.eks. fodbold med at få sammensat det rigtige hold. Hold træner bedst sammen, når medlemmerne ca. har det samme niveau, ambitioner, modenhed og målsætning. For at sikre, at holdet hele tiden er optimalt, kan der derfor ske udskiftninger generelt set.

Holdet er i forhold til fodbold og andre sportsgrene også mere udsat grundet holdets størrelse. Hvis f.eks. en spiller skal på efterskole eller andet, der gør, at spilleren ikke længere kan blive en fast del af truppen, kan det betyde et stort tilbageslag midlertidigt, indtil at holdet har fået en ny erstatning.

Denne udfordring er unik i esport, fordi man har meget specifikke roller og holdene oftest er små (5-6 spillere).  Vi kan ikke undgå, at der kommer tidspunkter, hvor der vil være mere eller mindre udskiftninger og ustabilitet i træningen, men vi som forening og trænerestab forsøger at håndtere det på bedste vis.

Til din tryout vil du blive inviteret til at spille med det hold, du ansøger til såfremt, der er en åben plads. Du har mulighed for 2 prøvetræninger, hvor du spiller med holdet online, og hvor der snakkes over Discord. Efter dine 2 prøvetræninger vil du have en samtale med træneren, hvor du enten vil få tilbudt en plads på holdet eller blive afvist. Skulle du blive afvist, kommer du tilbage på ansøgerlisten, og bliver kontaktet, hvis der kommer en ny åben plads på et senere tidspunkt.  

FAQ – Ansøgninger til spilhold

Som fuldt medlem kan du komme på et af vores hold, hvis der er plads. Lav en ansøgning, og vi kigger på det. 

League of Legends

Spilansvarlig: Chris Lassen 

Kontaktinformation: lol@aabesport.dk

Counter-strike: Global Offensive

Spilansvarlig: Brian Torp

Kontaktinformation: cs@aabesport.dk

Overwatch

Spilansvarlig: Chris Bruun Pedersen

Kontaktinformation: cbp@aabesport.dk

For Overwatch og CS:GO skal du kontakte afdelingslederen ved mail. Du kan finde kontaktoplysninger her på siden.

Tak for ansøgningen. Du kan ikke gøre mere på nuværende tidspunkt. Vi kigger på din ansøgning så snart vi har tid.  

Vi giver svar, så snart vi har læst din ansøgning igennem. Derudover kontakter vi dig, så snart vi har en åben plads til dig eller et nyt hold.  

Vi kigger på din ansøgning, så snart vi har tid. Har du ikke fået en tilbagemelding inden en uge, kan du skrive til den spilansvarlige, hvis kontaktoplysninger du finder længere oppe på siden.

Vi beholder din ansøgning – også selvom du ikke kom på et hold. Vi kontakter dig, når vi får plads til dig. Har du siden sidst, du ansøgte, skiftet kontaktoplysninger, rolle eller haft en stor ændring i rank, beder vi dig kontakte den spilansvarlige for afdelingen. Se kontaktinformation længere oppe på siden.  

Vi anbefaler ikke, at du er på flere hold samtidig, da det kan komme til at tage meget tid. Derudover kan træninger og turneringer komme til at ligge på samme tidspunkt, hvor dit hold vil have brug for dig.

FAQ – Medlemsskab

AaB esport er en forening på samme måde som andre sportsklubber. Derfor er noget af det vigtigste, at der er en opbakning fra medlemmerne. Det er medlemmerne, der er foreningen, og det er derfor medlemmerne, som har ansvaret. Det fællesskabet forpligter alle fra bestyrelsen til medlemmer.

Medlemmerne betaler et kontingent, så vi netop kan vi give medlemmerne tilbage, uanset niveau og aktivitet.

Et kontingent er vigtigt for at kunne opretholde den daglige drift – foreningen har udgifter, som enhver anden husstand har udgifter til el, varme, vand osv. Her er vores udgifter forbundet med computere, slitage, løn til evt. ansatte m.m. Det hele koster penge, intet er gratis. Det er derfor vigtigt, at foreningen har et kontingent, der tilsvarer de økonomiske udfordringer, som foreningen er stillet over for. Kontingentet sikrer, at det er en sund og tryg forening, vi alle deltager i.

For at kunne give et overblik over, hvordan man kommer i gang, vil vi først beskrive generelt omkring træning og strukturen for holdene. Her på siden kan du finde en oversigt over de forskellige typer af hold – elite, akademi, talent/ungdom og casual hold. Alle hold har sin egen træner tilknyttet og nogle gange også tilknyttet assistent trænere.

Når man har meldt sig selv eller sit barn ind, er det vigtigt, at der bliver taget kontakt til den ansvarlige for afdelingen; det vil typisk være afdelingslederne. Afdelingslederen vil i samarbejde med medlemmet forsøge at identificere ambitioner, og hvad medlemmet ønsker at få ud af sit medlemskab. Afdelingslederne er derfor første kontakt til at komme videre i foreningen.

Det er en god idé, at du sørger for at komme på vores Discord server, hvor du også kan skrive til de forskellige trænere.

Du kan skrive et opslag på AaB esports Workplace gruppe eller inde på vores Discord server. Der sidder næsten altid nogle klar til at hygge.  

I øjeblikket har vi afdelinger i følgende spil: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, FIFA og Overwatch.  Vi er altid åbne for opstart af nye spilaf delinger, så længe vi har en afdelingsleder og trænere til dette. Hvis du er interesseret i at være frivillig, kan du læse mere HER

Vores lokaler ligger på Hornevej 2, Aalborg 9220. Du kan komme derhen med bus 11 (Skallerup), der går hvert kvarter. Se rejseplanen: https://www.rejseplanen.dk/webapp/index.html  

Gå derefter ind ad hovedindgangen. Her vil du se en trappe på højre side, som du skal gå op af. For enden af trappen går du igen til højre og følger gangen til ende, hvor du finder en dør med et AaB esport logo. Er døren låst kan du prøve at banke på.  Her finder du AaB esports træningslokaler, hvor vores fede gamer computere står til rådighed for træning og brug af medlemmer, såfremt der er mindst én AaB esport frivillig til stede i bygningen, der vil stå til ansvar for jeres brug af lokalerne.

Der også er et cafeteria derude på 1. etage til venstre fra hovedindgangen, hvor man købe mad og drikke.

OBS: Du må ikke spise ved computerne. Du kan spise i et af sidelokalerne. 

For at være i lokalerne skal der hele tiden være en frivillig. Du kan spørge din træner eller en anden frivillig, om de vil med ud i lokalerne eller høre, om nogen er ude i lokalerne på den officielle spilside på Workplace 

Hver 2. søndag holder vi “Søndags-gaming“. Her har du mulighed for at tage ud i lokalerne og spille – du må også tage en ven med, som ikke er meldt ind i foreningen.