Loading...
/Ny i klubben
Ny i klubben2018-12-30T21:19:40+00:00

Ny i klubben

Kunne du godt tænke dig at gå til esport eller er du lige blevet meldt ind i klubben, så se med her.

Esport kan være svært at finde rundt i, da esport, modsat traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold osv. ikke har en fast defineret struktur. Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med esport før, anbefaler vi, at du tager et kig på vores Forældre info side. Her vi vil gennemgå hvad gaming og esport er for en størrelse.

Her på siden kan du finde informationer om, hvad klubben kan tilbyde, hvilket spil vi spiller, og hvordan vi har struktureret de forskellige afdelinger. Vi har også lavet en lille FAQ, da vi tit får mange af de samme spørgsmål.

Sidst, men ikke mindst, har vi guides og vejledning til de 2 medlemsplatforme vi benytter i klubben – Workplace og Discord.

Hvad kan AaB esport tilbyde?

Hvad er esport, hvad er gaming og hvad er forskellen?

– Er du ny til esport så læs mere HER

Holdstruktur – Elite, Akademi, Talent/ungdom og Casual

I esport er der desværre ingen overordnet struktur på hvordan man inddeler holdene og spillerne, det er en af de fundamentale udfordringer esport, som ny sport, endnu ikke har fundet sit fodfæste i.

I AaB esport forsøger vi at opdele vores hold efter ambitioner, kompetencer og målsætning de forskellige hold og spillere har. Her følger et overblik over vores hold og holdstruktur.

Træning og hold status

OBS: Vi oplever rigtig stor interesse og vi har derfor været nødsaget til at lukke for tilmelding til de fleste hold. Årsagen er at vi mangler trænere og ledere til at understøtte alle dem der ønsker at være en del af vores fællesskab.

Man er altid velkommen til at melde sig ind, men da der pt. er lukket for tilmeldinger på de fleste hold anbefaler vi et man vælger et flex medlemskab og tager en snak med vore trænere eller ledere, for at høre om hvad ens muligheder er.

Kontakt oplysninger for afdelingerne

FAQ

Du skal kontakte afdelingslederen for den spil-afdeling du er interesseret i. Du kan finde kontaktoplysninger her på siden.

For at kunne give et overblik over hvordan man kommer i gang vil vi først beskrive generelt omkring træning og strukturen for holdene. Her på siden kan du finde en oversigt over de forskellige typer af hold – elite, akademi, talent/ungdom og casual hold. Alle hold har sin egen træner tilknyttet og nogle gange også tilknyttet assistent trænere.

Når man har meldt sig selv eller sit barn ind, er det vigtigt at der bliver taget kontakt til den ansvarlige for afdelingen, det vil typisk være afdelingslederne. Afdelingslederen vil i samarbejde med medlemmet forsøge at identificere ambitioner og hvad medlemmet ønsker at få ud af sit medlemskab. Afdelingslederne er derfor første kontakt til at komme videre i foreningen.

Det er en god idé, at du sørger for at komme på vores Discord server, hvor du også kan skrive til de forskellige trænere.

Træningsdage aftales indbyrdes mellem holdtræner og spillere. Det vil sige, at hvert hold har sine egne træningstidspunkter. Det varierer generelt mellem 2-3 træningsgange om ugen.

Det er forskelligt fra hold til hold. Som udgangspunkt træner de fleste hold 1-2 gange om ugen i lokalerne i på Hornevej 2 ved AaBs anlæg. Hvis du ikke har mulighed for det, så kontakt os alligevel, da vi også har enkelte onlinehold

Forenings-strukturen består af spil afdelinger, hvor hver afdeling består af afdelingsledere, trænere og spillere. Hver spil afdeling består af et elitehold, et akademihold og en række talenthold. Selve holdinddelingen foregår forskelligt afhængig af den bestemte spil afdeling. For mere information, er der mulighed for at kontakte vores afdelingsledere for det ønskede spil, du finder deres kontakt informationer her på siden.

I øjeblikket har vi afdelinger i følgende spil: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, FIFA og Overwatch.  Vi er altid åbne for opstart af nye spilaf delinger, så længe vi har en afdelingsleder og trænere til dette. Hvis du er interesseret i at være frivillig, kan du læse mere HER

Vores træning foregår både i AaB esport trænings-lokaler, men også online. Vores træning består af teoretisk, praktisk og mental træning, hvilket vil sige, at vi give vores medlemmer rig mulighed for at beskæftige sig med de forskellige spil og afprøve deres færdigheder på forskellige niveauer og i forskellige situationer.

Træningen vil typisk være struktureret således, at der vil være en praktisk del og en teoretisk del. Træningen vil være planlagt i vores medlems platform under ens hold. Hver hold har sin egen gruppe i vores medlemsportal. Det er vigtigt at alle der skal modtage træning benytter dette system, både til at se informationer om træning, men også kunne melde fra til træning i god tid hvis man er forhindret, så træneren har mulighed for at finde en erstatning.

Med den teoretiske del menes der, at spillernes forståelse for spillet skal styrkes. Det kan være taktiske og det kan være personlig vejledning. Den teoretiske del tager udgangspunkt i gameplay og reviews af egne præstationer. Vi tager vores trænings opgaver meget seriøst, og derfor vil vi udnytte enhver mulighed for at dele ud af informationer, som kan gavne vores medlemmer.

Den praktiske del består selvfølgelig i at spille spillet, hvorefter der evalueres. Træningen vil vurderes efterfølgende, og er der behov for reguleringer i forbindelse med tidspunkter, træningsformer eller andet, vil dette blive taget til overvejelse, så vi kan få skabt de bedste rammer og den mest optimale træning for foreningens medlemmer.

Når man har haft den indledende samtale med afdelingslederen, vil han/hun sørge for at man ud fra sine ambitioner og målsætning med træningen bliver koblet sammen med den relevante træner. Herefter vil træneren tage en snak med medlemmet omkring ambitioner og ønsker til træningen for at sikre at man er blevet koblet på den korrekte træner.

Det er trænerens ansvar at sikre den optimale holdstruktur, dette betyder at træneren kan vælge, sammen med de andre trænere, at rokere rundt på spillerne. Med ny etableret hold må det forventes at der vil ske oftere udskiftninger. Der er med andre ord ingen garanti for at man kan forvente at komme på det hold man ønsker, det er op til træneren at vurdere hvad der er bedst i forhold til holdet.

Som tidligere skrevet er der en større udfordring med esport i forhold til f.eks. fodbold at få sammensat det rigtige hold. Hold træner bedst sammen når man ca. har det samme niveau, ambitioner, modenhed og målsætning, så for at sikre at holdet hele tiden er optimalt kan der ske udskiftninger generelt set.

Holdet er i forhold til fodbold og andre sportsgrene også mere udsat grundet holdets størrelse, hvis f.eks. en spiller skal på efterskole eller andet, der gør at spilleren ikke længere kan blive en fast del af truppen, kan det betyde et stort tilbageslag, midlertidigt, indtil at man har fået en ny erstatning.

Denne udfordring er unik i esport fordi man har meget specifikke roller og holdene oftest er små (5-6 spillere).  Vi kan ikke undgå at der kommer tidspunkter hvor der vil være mere eller mindre udskiftninger og ustabilitet i træningen, men vi som forening og trænerestab forsøger at håndtere det på bedste vis.

Man betaler samme kontingent uanset om man er på talent, akademi og elite. Der er ikke nogle forskel på de ”rettigheder” man har i klubben. Man er lige uanset om man ønsker at deltage til bootcamps eller ønsker at bruge udstyret i foreningen.

De bedste hold bliver understøttet af foreningen i forhold til events og trøjer. Årsagen er at de kan hjælpe med at brande klubben og i sidste ende skabe værdi for vores partnere og sponsorer, som igen, skaber værdi for foreningen ved at lægge økonomi eller materiel, som hele foreningen kan få glæde og gavn af. Vi udbetaler dog ikke løn til vores spillere eller andre, vi er alle frivillige ildsjæle der brænder AaB.

AaB esport er en forening på samme måde som andre sportsklubber. Derfor er noget af det vigtigste, at der er en opbakning fra medlemmerne. Det er medlemmerne, der er foreningen, og det er derfor medlemmerne, som har ansvaret. Det forpligtende fællesskab, forpligter alle fra bestyrelsen til medlemmer.

Det er derfor, at medlemmerne betaler et kontingent, så vi netop kan vi give medlemmerne tilbage, uanset niveau og aktivitet.

Et kontingent er vigtigt for at kunne opretholde den daglige drift – foreningen har udgifter som en hver anden husstand har udgifter til el, varme, vand osv. Her er vores udgifter forbundet med computere, slitage, løn til evt. ansatte m.m. Det hele koster penge, intet er gratis. Det er derfor vigtigt at foreningen har et kontingent der tilsvaret de økonomiske udfordringer foreningen er stillet over for, så vi sikre at det er en sund og tryg forening vi alle deltager i.

Guides

Er under opbygning